Połączenie organicznej japońskiej zielonej herbaty Bancha, trawy cytrynowej, kokosu, wanilii
i imbiru. Smaki nawiązujące do Tajlandii nawzajem się uzupełniają, przeplatają i powodują miłe
odczucie lekkości, a zarazem pikantności.
Nasze japońskie herbaty to między innymi Sencha oraz Bancha. Sencha produkowana jest
z mniejszych (młodszych), lżejszych i słabiej żyłkowanych liści. Cieńsze liście o mocnym zielonym
kolorze zawierają więcej teiny, przez co dają mocniejszy napar.
Bancha zbierana jest z liści większych, bardziej rozwiniętych i „dojrzałych". Dla uproszczenia można
powiedzieć, że są to liście które pozostały po zbiorze Senchy. Co łączy obie te herbaty? Są smaczne
i bardzo zdrowe. Katechiny i taniny zawarte w liściach zielonych herbat mają silne właściwości
przeciwutleniające. Polifenole, do których należą katechiny spowalniają procesy starzenia.
Rodzaj herbaty: zielona Bancha z kokosem, trawą cytrynową, wanilią oraz imbirem
Pochodzenie: Japonia
Czas parzenia: 3 minuty
Preferowana temp. wody: 80 °C
Zawartość kofeiny: 30-50 mg/1 saszetka
Waga netto: 40 gram
dla lubiących orientalne smaki
zawiera witaminy C, B i E
idealna dla osób poszukujących
zielonych herbat, o mniejszej zawartości
kofeiny
Wariant: 20 jedwabnych saszetek w kształcie
piramidy z bawełnianym sznurkiem, całość
zapakowana w ozdobną puszkę.
Rodzaj opakowania: dekoracyjna metalowa
puszka z pokrywką o wymiarach (11,5x8x8cm)
|